Hilda

Den Gud som ser dig
                    
 
 
                      
   
 
 
Här kommer ett kapitel från en bok som jag verkligen älskar att läsa! Alla kapitlena i boken har något att säga till mig, påminna mig om nåt, elr helt enkelt gör så att jag tänker om, Just det här kapitlet tycker jag är ssuuuuperB!
 
 " Gud är alltid nära oss. Men vissa dagar kan vi ändå uppleva att Gud är avlägsen från våra liv och från vår vardag. En del dagar kan vi till och med ställa oss frågan : "Vet Gud hur jag har det?" Hopplöst kan vi sucka : " Bryr han sig ens? "
En gång kallade Hagar Gud för Seendets Gud. Hagar var en kvinna som verkligen visste hur det var att vara utanför. Hon befann sig mitt i öknen, bortskickad, borträknad och dessutom gravid. Hon måste ha känt sig som den mest ensamma människan på jorden.
Men mitt i hennes ensamhet fick hon uppleva att Gud verkligen såg henne precis där hon var. I just den situation hon befann sig, mötte Gud hennes behov. På samma sätt ser Gud också dig just där du befinner dig och han vill möta din längtan. Han ser din sorg och dina behov. Gud vet hur du har det och han vill hjälpa dig. Gud är inte långt borta från dina bekymmer eller din sorg. Han vill vara delaktig i hela ditt liv. Ibland gör vi misstaget att förvandla Gud till en avlägsen figur som knappt vet vad vi heter. Så är det inte.
Precis som en förälder så vill Gud dig allt gott och han älskar att iaktta dig.
När mina döttrar är ute och leker så följer jag dom ofta med blicken. Jag vakar över dom och jag tycker om att betrakta dom. Men de är inte kontrollerande blickar jag ger dom, utan blickar avomtänksamhet och kärlek. Jag vill inte att nåt ont ska hända dom och om de skulle ramla så är jag snabbt på plats för att trösta dom.
så är det med Gud också. Hagar var ensam och uträknad. Ingen frågade efter henne och ingen såg hennes djupaste behov. Ingen utom Gud. Gud brydde sig och Gud var snabbt på plats för att trösta och upprätta. Gud är lika nära dig och han ser dig där du befinner dig just nu. "
 
På passe
Var på älgjakt igår, och de va riktigt kul. även fast vi inte sköt nåt. tycker det är härligt att bara sitta på ett pass i skogen, solen skiner, man hör och ser fåglarna. Samtidigt hör man jägare i radion prata "joo jag gå ner över myra här vi passare 28".   och "Haru koka kaffe 28?" "joo,  full panna". Så låte i vårat lag ;)
 
imorn äre skola i alla fall, ska väll kämpa på på lektionerna så man slipper ta hem massa plugg på kvälla. Sen i veckan kanks jag äntligen få min moppe!! längtar! Kom å va å villis varje kväll typ. Tills de bli vinter då;)
 
 
 
 
 
Du måste bara tro på Honom.
Ni gör livet så svårt för er själva. Och här sitter jag och vet verkligen om att Gud kan hjälpa. Ärligt talat så sitter jag här och tänker på hur otroligt korkad ni är som är utan Gud. Medans ni är mitt i erat liv och virrar runt. Tänk inte då hur du har klarat dig så bra hittills. Gud kan hjälpa dig så otroligt mycket! Ja jag vet, jag har skrivit mycket nu om Guds hjälp, att han kan hjälpa dig osv. Men du behöver det verkligen. Vem ber du om hjälp då något svårt och hemskt händer dig elr nån du känner? Vem? vem är där för att kunna hjälpa dig att glömma just den där känslan, den där upplevelsen. Vem? Bara Gud kan få dig att må utmärkt bra. Han vill hjälpa dig.
 
Om jag kunde skulle jag spola tillbaka tiden till då Jesus var här på jorden. Jag skulle så otroligt gärna vilja uppleva den där tiden. Jag skulle strunta i om jag blev dödad för att jag tror på Gud. Det gör jag. Jag skiter fullständigt i om nån säger att jag är korkad i huvudet som tror på Gud, om nån skulle dummas med mig. Jag skulle stå för vad jag tror på. För jag vet att Gud inte sviker mig. Han vill mig allt det goda och ibland måste man dock genomlida de onda. Gud han kommer alltid stå där vid din sida. Vad som än händer. Om du skulle göra nånting riktigt dumt, nånting som du verkligen ångrar, tro inte att Gud kommer ge upp om dig. För det gör han inte. Han sviker dig aldrig. Du måste bara tro på honom. Som ett barn tror på jultomten måste du tro på Gud. Ja jag vet, de kan va svårt. Men Gud är där för att hjälpa dig.
 
Psalm 71 vers 20:
 
Svåra  öden har du låtit drabba mig,
men du skall ge mig liv på nytt
och åter dra upp mig ur djupen.
Ge mig min storhet tillbaka,
låt mig bli trygg igen.
Då skall jag prisa dig till harpa
för din trofasthet, min Gud.
Jag skall lovsjunga dig till lyra,
du Israels Helige.
När jag spelar till din ära
stiger jublet från mina läppar,
ty du har befriat mig.
Dagen lång skall jag vittna om
din trofasthet.
Men de som ville mig ont
skall drabbas av skam och smälek.